Μήπως είσαι υποψήφιος/α διδάκτωρ και ετοιμάζεσαι για την υποστήριξη της διατριβής σου;
Tο Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης μπορεί να σε βοηθήσει.

_____________________

Εάν θα σε ενδιέφερε να παρουσιάσεις τη διατριβή σου σε μικρό ακροατήριο από ακαδημαϊκούς ή/και φοιτητές/τριες πριν τη μέρα της υποστήριξης ενώπιον της κριτικής επιτροπής και να λάβεις ανατροφοδότηση, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Το Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης Μάθησης σου δίνει την ευκαιρία να λάβεις μέρος σε δειγματικής παρουσίαση και υποστήριξη της διατριβής (mock viva). Η δειγματική παρουσίαση και υποστήριξη μπορεί να σε βοηθήσει να προετοιμαστείς για την υποστήριξη της διατριβής, υποδεικνύοντας τομείς στους οποίους ενδέχεται να επικεντρωθεί η επιτροπή αξιολόγησης και να σου επιτρέψει να βελτιώσεις την παρουσίαση και την υποστήριξη της διατριβής σου.

Μπορείς να υποβάλεις αίτημα για δειγματική υποστήριξη διατριβής (mock viva) συμπληρώνοντας τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος πατώντας εδώ. Πριν από τη δειγματική υποστήριξη θα αποσταλεί ένα έντυπο με μια λίστα τυπικών ερωτήσεων. Μετά τη δειγματική υποστήριξη θα λάβεις ένα έγγραφο με τα δυνατά και αδύνατα σημεία, καθώς και συστάσεις για το πώς να υπερασπιστείς τυχόν ελλείψεις που εντοπίστηκαν. Κατόπιν αιτήματος, μπορεί να έχεις πρόσβαση στη βιντεοσκοπημένη υποστήριξη για μελλοντική αναφορά.

Προκειμένου η δειγματική υποστήριξη να είναι αποτελεσματική, συνιστάται να υποβάλεις το αίτημά σου μόνο μετά την κατάθεση της διατριβής, και αφού καθοριστεί η επιτροπή αξιολόγησης, καθότι η γνώση του προφίλ των εξεταστών είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος για την προετοιμασία της υποστήριξης της διατριβής.